2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elismert klímatudóst jelölt Donald Trump a Fehér Ház tudománypolitikai hivatalának élére

2018. augusztus 01. 11:18, utolsó frissítés: 11:18

Elismert és köztiszteletnek örvendő klímatudóst jelölt Donald Trump amerikai elnök a Fehér Ház Tudomány és Technológiapolitikai Hivatala élére.

A Fehér Ház kedden este jelentette be, hogy a hivatalt Kelvin Droegemeier vezetheti majd, amennyiben jelölését a szenátus jóváhagyja. A posztot 19 hónapja, vagyis a Trump-adminisztráció hivatalba lépése óta nem töltötték be.

A 60 éves, kansasi születésű tudós kutatási alelnök és a meteorológiai tudományok vezető professzora az Oklahomai Egyetemen. Tagja az oklahomai kormányzatnak is, mint a tudományért és technológiáért felelős tárca vezetője. George W. Bush és Barack Obama elnök idején 12 éven keresztül már szolgált a mindenkori amerikai elnökök és törvényhozók számára elemzéseket készítő és tanácsokat adó Országos Tudományos Tanácsban is.

A The Washington Post című napilap értesülései szerint a tudományos közösség megelégedéssel és dicsérettel fogadta a tudós jelölését. A lap idézte John Holdrent, aki az Obama-kormányzat idején volt a tudománypolitikáért felelős hivatal igazgatója.

„Úgy gondolom nagyon jó döntés született. Komoly klímatudós és komoly tudományos tanácsadója befolyásos embereknek” - fogalmazott a volt tisztségviselő Droegemeierről. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS