2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Még mindig nem tudja senki megmondani, hogy pontosan mi történt az eltűnt maláj géppel

2018. július 30. 13:05, utolsó frissítés: 13:07

Továbbra sem tudják megállapítani a világ egyik legrejtélyesebb légügyi rejtélyének okait, írja az MTI a malajziai hatóságok közlése alapján. Helyi nyomozók hétfőn hoztak nyilvánosságra egy új vizsgálati jelentést a több mint négy éve eltűnt MH370-es légi járatról.

A vizsgálat vezetője újságíróknak kijelentette, képtelenek meghatározni az MH-370-es eltűnésének okát. Arra a kérdésre, hogy vajon valaha is választ találnak-e a rejtélyre, azt válaszolta, erre csak akkor lehet bizonyító erejű feleletet adni, ha rálelnek a gép roncsaira.

A gép Kuala Lumpurból tartott Pekingbe 239 emberrel a fedélzetén, amikor 2014. március 8-án, egy órával a felszállás után eltűnt. Azóta keresték intenzív kutatásokkal a gép nyomát Ausztráliától nyugatra az Indiai-óceánban, eredménytelenül.

Számos elmélet látott napvilágot arra, hogy megmagyarázzák a gép eltűnését. Voltak olyanok, amely szerint a gép kapitánya követett el így öngyilkosságot, illetve az is felmerült, hogy távirányítású géprablás történhetett. (Index)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS