2020. aug. 13. csütörtökIpoly
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Földrengés rázta meg az indonéz turistaparadicsomot, halottak is vannak

2018. július 29. 09:20, utolsó frissítés: 09:20

Földrengés rázta meg az indonéz turistaparadicsomot, Lombok szigetét. A hírek szerint legalább 10 ember meghalt, 40 megsérült, házak százai dőltek romba. A rengés erőssége 6,4-es volt, és alig egy órával később egy 5,4-es utórengés követte. Epicentruma a szigeti északi részén található Mataram városától 50 kilométerre északkeletre, 7 kilométeres mélységben volt az amerikai földtani intézet szerint. A természeti csapás a népszerű üdülőparadicsomtól, Balitól keletre lévő szigeten történt.

A halálos áldozatok között van egy malajziai állampolgár - mondta Sutopo Purwo Nugroho, az indonéziai katasztrófavédelem szóvivője, aki nem zárta ki, hogy az áldozatok száma növekedhet, mivel még folyamatban van az adatgyűjtés a sziget egyéb térségeiből. A legtöbb áldozat a ráhulló betondarabok alatt vesztette életét vagy sérült meg - tette hozzá.

A földrengés nagy földcsuszamlást indított el a Lombok szigetén található Rinjani hegyről. A hatóságok jelenleg is vizsgálják ez utóbbi hatását.

A főrengés reggel 6 óra 47 perckor ébresztette a lakosságot, mely pánikszerűen menekült ki házaiból. Szökőárveszély nem áll fenn, mivel a rengés középpontja nem a tengerben volt.

Indonéziában gyakori a földrengés, mivel az ország szeizmikusan aktív zóna, az úgynevezett Tűzgyűrű felett helyezkedik el. (mti via hvg.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS