2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szándékos gyújtogatás okozhatta a görögországi tűzvészt

2018. július 27. 14:00, utolsó frissítés: 14:00

Görögországban úgy sejtik, hogy szándékos gyújtogatás történhetett, és ez okozta az elmúlt napokban dúló tüzet, amelynek már legalább 83 áldozta van, és amely gyakorlatilag elpusztította az Athénhoz közeli Mati városát.

"Komoly jelek utalnak arra, hogy bűneset történt, azaz szándékos gyújtogatással van dolgunk" - mondta egy pénteki sajtótájékoztatón Nikos Toskas közrendi miniszter. A miniszter elmondása szerint a rendőrség birtokában vannak olyan vallomások, amelyek alátámasztják a kijelentését, csak még nem hozták ezeket nyilvánosságra.

A Reuters hírügynökség már szerdán beszámolt róla, hogy a rendőrség nyomozást indított az ügyben, a hírek szerint három különböző helyszínen tartottak kihallgatásokat.

Az ország történetének legpusztítóbb tüzét még nem sikerült eloltani, jelenleg 300 tűzöltó és önkéntes küzd a lángokkal. Csütörtökön arról szóltak a hírek, hogy több tucatnyi ember hollétéről nem lehet még semmit sem tudni.

Az infrastruktúráért felelő miniszter, Christos Spitzis arról beszélt, hogy meg kell vizsgálni más emberek felelősségét is, például azokét, akik engedély nélküli épületeket építettek a területen, vagy ahol indokolatlanul el voltak zárva azok az utak, amelyek az öbölbe vezettek. (huffingtonpost)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS