2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Legalább 50-en meghaltak a görögországi futótűzben

2018. július 24. 09:57, utolsó frissítés: 09:59

Már legalább 50 halálos áldozata van a fgörögországi futótűznek. Korábban 24 halottról számolt be a görög kormány, azonban a helyi vöröskereszt közölte, hogy újabb 26 halottat találtak az Attika félszigeten, Athéntól keletre fekvő Rafina tengerparti város környékén. A településen 150-en megsebesültek a lángokban. A szomszédos Mati települést teljesen felégette a tűz.

A Reuters szerint legalább hét ember égett halálra az Athéntól nagyjából 30 kilométerre fekvő Mati település egyik autópályáján. Egy szemtanú legalább négy megégett holttestet látott az úton: egy embert egy kocsiban, egy másikat egy jármű alatt, két áldozatot pedig egy motorbiciklin ért utol a vég. A görög egészségügyi minisztérium további három halálos áldozatról számolt be.A Reuters szerint a szerencsétlenül jártak Mati tengerpartjára igyekeztek a gyorsan terjedő tűzvész elől.

A görög parti őrség közlése szerint legalább tíz, a lángok elől a tengerre kihajózott külföldi turistának nyoma veszett. A dpa német hírügynökség jelentése szerint a tüzek elérték a város központját, ami több száz embert kényszerített menekülésre a tengerpart irányába.

A görögök sürgős nemzetközi segítséget kért az Európai Uniótól a futótüzek megfékezéséhez, elsősorban légi és szárazföldi eszközökre van szüksége. Egyelőre Ciprus ajánlotta fel segítségét, tűzoltókocsikat és személyzetet ígért Görögországnak.

Az erdőtüzek miatt szükségállapotot hirdettek Görögország Attika régiójában. Hétfőn három helyen ütött ki tűz Athén környékén. Az első nagyobb tüzet a görög fővárostól 45 kilométerre nyugatra fekvő Geraneia-hegyen észlelték. A lángok terjedését segítette a 38 fokos hőhullám és a száraz idő. (index)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS