2020. aug. 13. csütörtökIpoly
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az amerikai nagykövet Csíkszeredában járt, és elmondta, hogy nagyon figyelik a román-magyar viszonyt

2018. július 23. 15:23, utolsó frissítés: 15:23

Nagy figyelemmel követi a többségi románok és a kisebbségben élő magyarok viszonyát - jelentette ki hétfőn Csíkszeredában Hans Klemm, az Amerikai Egyesült Államok bukaresti nagykövete.

A nagykövet megbeszélést folytatott Jean-Adrian Andreijel, Hargita megye prefektusával, majd arról tájékoztatott, hogy egy hetes körútra érkezett Erdélybe, és több megyébe el fog látogatni.

"Egy hetet töltök Erdélyben, több megyét végiglátogatok, de Hargita megyébe különösen el akartam jönni. Harmadik alkalommal vagyok itt, voltam két évvel ezelőtt, és az elmúlt télen is. Megismertem a megyében és természetesen az itteni emberekben rejlő szépséget. Csodálatos idejönni, és jövök is, ahányszor csak alkalmam van rá' - mondta Hans Klemm.

Arra a kérdésre, miként kommentálná a románok és a magyarok közti viszonyt, Klemm azt felelte: ezt a kérdést nagy figyelemmel követi. 'Ezt a kérdést nagy figyelemmel követem, és igyekszem optimista módon azt remélni, hogy nemcsak a magyart, hanem minden más kisebbséget is teljes tisztelet övez Romániában' - jelentette ki az amerikai nagykövet.

Klemm találkozott Borboly Csaba megyei tanácselnökkel, valamint Kelemen Hunor RMDSZ-elnökkel is. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS