2020. szeptember 25. péntekEufrozina, Kende
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Trump visszavonta Obama pozitív diszkriminációra vonatkozó irányelveit

2018. július 04. 10:02, utolsó frissítés: 10:02

A Trump-kormányzat visszavonta kedden az oktatási intézményekbe történő felvételre vonatkozó pozitív diszkriminációs irányelveket, amelyek a jelentkező faji hovatartozásának figyelembe vételére bátorítottak - jelentette több amerikai médium kedden. Az irányelveket Barack Obama előző amerikai elnök kormánya adta ki.

Barack Obama volt amerikai elnök 2008-as hatalomra kerülése után az oktatási minisztérium irányelveket adott ki, amelyek bátorították a pozitív diszkriminációt, azaz azt, hogy vegyék figyelembe a különböző oktatási intézményekbe jelentkezők faji hovatartozását. A Trump-kormányzat ezen irányelveket vonta vissza.

Az Obama-kormányzat minisztériumai arra buzdították az oktatási intézmények vezetőit, hogy „diverzifikálják”, tegyék „sokszínűbbé” hallgatóik összetételét.

Ezzel lényegében hatálytalanította George W. Bush kormányának irányelveit, amelyek „erőteljesen bátorították a fajilag semleges módszerek alkalmazását”.

Amerikai lapjelentések szerint a Trump-kormányzat ehhez a politikához kíván visszatérni.

Jeff Sessions igazságügyi miniszter tavaly novemberben felkérte a tárcánál az illetékes szakembereket, hogy vizsgálják felül az eddigi, megítélése szerint a törvények, az alkotmány és a legfelsőbb bíróság adta lehetőségeken túlmenő gyakorlatot. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS