2021. július 30. péntekJudit
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Simona Halep karikatúrát közölt a Charlie Hebdo szatirikus hetilap

2018. június 14. 15:32, utolsó frissítés: 18:24

A Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap egy, a vasárnap Roland Garros- győzelmét ünneplő Simona Halepet bemutató karikatúrát közölt.
A karikatúrán egy szélesen vigyorgó figura látható, amint éppen a magasba emeli a Roland Garros-kupát, közben pedig azt kiabálja, hogy: "Ócskavas, ócskavas". A karikatúra fölött a magyarázó szöveg pedig ez: „Egy román (nő) megnyerte a Roland Garrost”

A karikatúrát Dan Alex, Párizsban élő román újságíró vette észre és tette közzé a Facebookján. A romániai sajtóban ezt követően sokan megszólaltak, ízléstelennek nevezték a rajzot, mások viszont arról beszéltek, hogy nem föltétlenül a románok ellen irányul ez a támadás, mert a karikatúra inkább a franciák románokról való közfelfogását figurázza ki.

A Charlie Hebdo az a szatirikus hetilap, amely ellen 2015. január. 7-én két támadó fegyveres terrortámadást hajtott végre, amely során 12 személy vesztette életét. A támadás kiváltó oka az volt, hogy a lap azt megelőzően egy Mohamed-karikatúrát tett közzé.(adevărul)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS