2021. július 30. péntekJudit
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Találkozott egymással Donald Trump és Kim Dzsongun

2018. június 12. 09:38, utolsó frissítés: 09:53

A történelem során először kezet fogott egymással az észak-koreai diktátor és az Egyesült Államok elnöke.
„Remekül érzem magam. Nagyszerű megbeszélés lesz ez, és szerintem hatalmas siker. Úgy hiszem, nagyon sikeres lesz, és remek lesz a kapcsolatunk, nincsenek kétségeim” - jelentette ki Donald Trump a találkozót megelőzően.

„Lesznek nehézségek, de majd dolgozunk rajtuk Trumppal" – jelentette ki Kim Dzsongun, az amerikai elnökkel folytatott megbeszélésük előtt.

Donald Trump és Kim Dzsongun körülbelül 40 percig tárgyalt egymással, tolmácsok társaságában. Ezután az Egyesült Államok elnöke és az észak-koreai diktátor végigsétáltak a Capella szálloda folyosóján, majd aláírtak egy dokumentumot, amelynek a pontos tartalmáról egyelőre semmi biztosat nem lehet tudni, ezt követően pedig röviden nyilatkoztak a sajtónak.Trump elmondta, hogy szándékában áll meghívni Washingtonba az észak-koreai diktátort.

A találkozó után az Egyesült Államok elnöke nagyszerű tárgyalófélnek és tehetséges embernek nevezte Kim-et, aki nagyon szereti az országát. A találkozó végén a két vezető többször is kezet fogott, majd elbúcsúztak egymástól. (CNN/BBC)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS