2020. aug. 13. csütörtökIpoly
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Netanjahu segíteni akar az irániak vízgazdálkodásában, de ők köszönik szépen nem kérnek belőle

2018. június 11. 13:29, utolsó frissítés: 13:29

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök videóüzenetében a fejlett izraeli vízgazdálkodási technológia átvételét ajánlotta fel a környezeti gondokkal és vízhiánnyal küzdő iráni lakosságnak - jelentette a helyi média hétfőn.

A Youtube videómegosztó portálra feltöltött angol nyelvű üzenetben az izraeli kormányfő bejelentette, hogy országa - szemben az általa kegyetlennek és elnyomónak nevezett teheráni rezsimmel - az iráni nép oldalán áll, és segíteni szeretné neki.

Netanjahu az izraeli csepegtetős öntözési technológiát ajánlotta fel, és azért csak interneten keresztül, mert - mint mondta - sajnos az izraeliek személyesen nem utazhatnak a perzsa államba.

A Netanjahu által ajánlott új, perzsa nyelvű honlapon a szennyvíz visszaforgatási technológiájának részleteit, valamint korszerű öntözési eljárásokat mutatnak be szakemberek, hogy ezzel segítsenek az irániakon.

A videóüzenetre hamar felfigyeltek a nemzetközi diplomácia köreiben is, s elsőként Ri Jong Ho észak-koreai külügyminisztert késztette megnyilatkozásra, amit megrökönyödéssel fogadtak Izraelben.

Az észak-koreai politikus Twitter-üzenetében bűnözőnek és „büdös cionistának” titulálta az izraeli kormányfőt, akit azzal vádolt, hogy a Gázai övezet lakóit öli.

Irán vallási és politikai vezetője, Ali Hamenei ajatollah szintén a Twitteren válaszolt a segítségnyújtásra a Jediót Ahoronót című újság honlapja, a ynet szerint. Hamenei a „cionista rezsim gyerekgyilkos miniszterelnökének” nevezte Netanjahut, aki szerinte bűncselekményeket követ el a Gázai övezetben és Jeruzsálemben. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS