2020. október 29. csütörtökNárcisz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Donald Trump: az amerikai-mexikói határon építendő falat Mexikó fogja kifizetni

2018. május 30. 10:36, utolsó frissítés: 10:36

Donald Trump amerikai elnök kedden este egy nagygyűlésen kijelentette: az amerikai-mexikói határon felépítendő falat végül majd Mexikó fogja kifizetni.

Az elnök a Tennessee államban lévő Nashville városában tartott nagygyűlést a híveinek, s felidézve elnöksége eddigi eredményeit, ismét kitért az Egyesült Államok déli határára tervezett falra.

Donald Trump bírálta a mexikói kormányt, mert szerinte nem segít az illegális bevándorlók megállításában. „Egyáltalán semmit sem tesznek annak érdekében, hogy megállítsák a Mexikóból, Hondurasból és más ottani országokból megindult embereket. Nem segítenek nekünk” - fogalmazott.

Majd leszögezte: „végül is, úgyis ők fizetik ki majd a fal árát”.

Enrique Pena Nieto mexikói elnök még a nagygyűlés idején Twitter-üzenetben válaszolt az amerikai elnöknek. „Nem, Mexikó soha nem fog fizetni a falért. Sem most, sem később” - szögezte le a mexikói elnök, s nem a nevét írta alá, hanem azt, hogy „Mexikó”.

Donald Trump a nagygyűlésen egyébként Marsha Blackburn republikánus képviselő újraválasztása mellett kampányolt. Arra intette híveit: ne legyenek túlságosan elégedettek a két évvel ezelőtti választási sikerekkel, az idén ősszel tartandó választásokon ne maradjanak otthon, mert szerinte a tét ezúttal is nagy. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS