2021. május 14. péntekBonifác
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Trump mégis találkozna Kim Dzsong Unnal

2018. május 26. 11:55, utolsó frissítés: 12:07

Donald Trump amerikai elnök csütörtökön még azt jelentette be, hogy elmarad a Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel június 12-re Szingapúrba tervezett csúcstalálkozója. Pénteken azonban azt közölte sajtótájékoztatóján az amerikai elnök, hogy folynak a megbeszélések Washington és Phenjan között. Majd meglátjuk mi történik, mi meg akarjuk tartani a találkozót - nyilatkozta Trump, aki szerint még akár az eredeti, június 12-ére Szingapúrba tervezett alkalom is megvalósulhat.


Trump csütörtökön azt írta Kimnek, hogy sajnálatos módon a legutóbbi közleményében megfogalmazott elképesztő düh és nyílt ellenségesség miatt ebben a pillanatban helytelennek érzi a régóta tervezett találkozónak a megtartását.

Pénteken Kim Kje Gvan, Észak-Korea első külügyminiszter-helyettese közleményében azt írta: Phenjan időt és lehetőséget adna az Egyesült Államoknak a tárgyalások újragondolására, szerinte Észak-Korea minden erejével azon van, hogy a Koreai-félszigeten béke és stabilitás lehessen.

A Twitter-üzenetében Trump pénteken ezt írta:"bármikor, bármilyen módon" készen áll a tárgyalásokra, és hogy "nagyon jó hír a meleg hangú és építő közlemény Észak-Koreából", majd hozzátette: "hamarosan meglátjuk, hová vezet ez, remélhetőleg hosszú és tartós felvirágzáshoz és békéhez". (hvg/mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS