2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Porosenko: Ukrajna csatlakozik az Oroszország elleni nemzetközi jogi eljáráshoz

2018. május 25. 15:56, utolsó frissítés: 15:56

Petro Porosenko ukrán elnök utasította pénteken a kijevi külügyminisztériumot: haladéktalanul tegyen javaslatokat arra vonatkozóan, miként csatlakozhat Ukrajna a holland és az ausztrál kormány által indítandó nemzetközi jogi eljáráshoz, amely Oroszország felelősségét fogja vizsgálni a malajziai utasszállító repülőgép négy évvel ezelőtti tragédiájával összefüggésben.

A holland és az ausztrál kormány pénteken bejelentette, hogy Oroszországot közvetlen felelősség terheli az Ukrajna szakadár ellenőrzés alatti keleti részében 2014. július 17-én lelőtt gép katasztrófájáért.

A két ország az előző nap nyilvánosságra hozott nemzetközi vizsgálóbizottsági szakvélemény alapján jogi lépéseket tesz a felelősség megállapítására.

Hollandia és Ausztrália döntése „szervesen kiegészíti” azt keresetet, amelyet Ukrajna indított az ENSZ-bíróságon Oroszország ellen a terrorizmus támogatásának tilalmáról szóló egyezmény megszegése miatt - vélekedett a Facebook közösségi oldalon közzétett bejegyzésében Porosenko elnök. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS