2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az USA kiutasított két venezuelai diplomatát

2018. május 24. 09:26, utolsó frissítés: 09:26

Az Egyesült Államok kiutasított két venezuelai diplomatát - jelentette be szerdán este az amerikai külügyminisztérium.

A tárca közleménye szerint „a venezuelai nagykövetség attaséja és houstoni főkonzulátusának helyettes főkonzulja nem kívánatos személy”.

A két diplomatának 48 órán belül kell elhagynia az Egyesült Államokat. A kiutasítás válaszlépés arra, hogy Nicolás Maduro venezuelai államfő két amerikai diplomata kiutasításáról döntött Caracasban.

Washington és Caracas viszonya meglehetősen feszült. Az amerikai kormányzat „csalásnak” minősítette a vasárnapi venezuelai választásokat, amelyekből Nicolás Maduro, az eddigi elnök került ki győztesen.

Mike Pence amerikai alelnök hétfőn „hamis választási folyamatról” beszélt és kijelentette, hogy a venezuelai választások „sem szabadok, sem tisztességesek” nem voltak.

Donald Trump pedig hétfőn újabb szankciókról írt alá rendeletet a dél-amerikai állam ellen. Ebben Washington megtiltotta amerikai állampolgároknak, hogy kereskedelmi tevékenységet folytassanak, vagy a venezuelai olajiparból, és más ágazatokból származó vagyontárgyakat felvásároljanak. Maduro elnök ezt követően döntött amerikai diplomaták kiutasításáról. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS