2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megtalálták a 108 halálos áldozattal járó, Kubában lezuhant utasszállító fekete dobozát

2018. május 20. 12:01, utolsó frissítés: 12:02

Összesen 111 utasa volt a Kubában pénteken lezuhant Boeing 737 utasszállító repülőgépnek. Az utazók legnagyobb része kubai volt, kivéve öt másik utast, akik között két-két argentin, valamint nyugat-szaharai és egy mexikói állampolgár volt. A személyzet mind a hat tagjai mexikói volt - írja az EFE spanyol hírügynökségre hivatkozva a hvg.hu.

A balesetben 108 személy vesztette életét, a három életben maradott állapota válságos. A gépet a Cubana de Aviación nevű kubai légitársaság bérelte a Global Air mexikói légitársaságtól.

A Havanna és a kelet-kubai Holguín között közlekedő 39 éves repülőgép a felszállást követően a José Martí nemzetközi repülőtérnél, Havannától 20 kilométerre délre zuhant le. Szemtanúk beszámolója szerint a gép megpróbált felemelkedni, két rendellenes mozdulatot láttak a felszálláskor, majd a jobboldalára dőlt és mezőgazdasági területre zuhant le, közel a lakóházakhoz.

A kubai közlekedési miniszter, Adel Yzquierdo bejelentése szerint megtalálták az utasszállító egyik fekete dobozát. Az MTI tudósítása szerint doboz jó állapotban van és hamarosan a második doboz is meglehet, és így nemsokára kiderülhet az is, mi okozta a Cubana de Aviación légitársaság gépének katasztrófáját. (hvg/mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS