2020. szeptember 25. péntekEufrozina, Kende
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Légicsapásokat hajtott végre Izrael a Gázai övezetben

2018. május 17. 10:26, utolsó frissítés: 10:36

Az izraeli hadsereg csütörtök hajnlara virradóan légicsapást mért a Gázai övezetben található Hamász radikális iszlamista szervezet infrastrukturális létesítményeire - írja izraeli forrásokra hivatkozva a digi24.ro.

A forrás szerint a támadás egy válaszlépés volt az izraeli Sderot városát ért támadásokra. Az izraeli forrás szerint a városban két házat is eltaláltak a Gázai övezetből érkező lövedékek.

A légitámadás a Gázai övezet északi részén található Hamász infrastrukturális egységeit és fegyvergyárait célozta, továbbá az izraeli hadsereg két tankja a Gázai övezet több pontján is tüzet nyitott, válaszként a tankokat ért lövésekre.

2008 óta Izrael három háborút is vívott az általa terrorszervezetnek tartott palesztin Hamász ellen.

Hétfőn, Izrael kikiáltásának 70. évfordulóján avatták fel az Egyesült Államok új, Jeruzsálembe átköltöztetett nagykövetségét. Az átköltöztetett nagykövetség és az, hogy az USA ezzel elismeri Jeruzsálemet Izrael fővárosának, hatalmas konfliktus forrása lett az országban és kiváltotta a palesztin szervezetek dühét.

A halálos áldozatokat követelő zavargások a múlt pénteki ima után törtek ki a palesztin területeken, hétfőn pedig újabb összecsapások voltak a Gázai övezetben, ahol az azt irányító Hamász március végén hetekig tartó tiltakozásra szólította fel az ott élő arabokat. 

A Gázai övezet határán történt hétfői összetűzésnek 60 halálos áldozata van palesztin oldalon. Mintegy 1200-an szenvedtek lőtt sebeket, közülük több mint száz állapota válságos vagy súlyos. 

Ugyancsak 1200 körüli azok száma, akik más sérülésekkel, egyebek mellett belélegzett könnygáz miatt szorulnak orvosi kezelésre. A 60. halálos áldozat között van egy csecsemő is, aki a könnygáz miatt kedden vesztette életét. (digi24.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS