2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Berlinbe költözik a Nyílt Társadalom Alapítványok budapesti irodája

2018. május 15. 12:13, utolsó frissítés: 12:13

Kedd reggel jelentette be a Nyílt Társadalom Alapítványok nemzetközi irodája, hogy az egyre nyomasztóbb magyar politikai és jogi környezet miatt beszüntetik budapesti működésüket és Berlinbe költöztetik át az irodájukat. A szervezet 1984 óta működött Budapesten.

A közleményben a Nyílt Társadalom Alapítványok kijelentette, hogy a jövőben is támogatni kívánják a magyarországi civil szervezetek munkáját az emberi jogok, a művészetek, a kultúra, a sajtószabadság, az átláthatóság és az egészségügyi ellátás területein.

Patrick Gaspard, a Nyílt Társadalom Alapítványok elnökének elmondása szerint a magyar kormány becsmérli a munkájukat és hamis színben tünteti fel az alapítványt, továbbá korlátozza a civil társadalmat politikai előnyszerzés céljából, olyan taktikát alkalmazva, amelyre még nem volt példa az Európai Unió történetében.

Az elnök szerint az alapítvány, a Stop Soros jogszabálycsomag életbe lépése után nem tudja tovább garantálni a munkatársaik biztonságát Magyarországon és nem tudnak védelmet nyújtani az önkényes kormányzati beavatkozásokkal szemben. (444)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS