2020. október 25. vasárnapBlanka, Bianka
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Háborog az olasz szélsőjobb, amiért egy román férfi megvert és kirabolt egy idős embert

2018. április 23. 17:47, utolsó frissítés: 17:47

Az olaszországi Északi Liga szélsőjobboldali párt elnöke Matteo Salvini közzétett egy videófelvételt a Facebookon, amelyen az látszik, ahogyan egy fiatal férfi agresszíven bántalmaz, majd a zsebeit átkutatva kirabol egy idősebb férfit.A videófelvételt Milánóban vette fel egy biztonsági kamera és a digi24.ro beszámolója szerint az idős férfit bántalmazó személy egy 29 éves román állampolgár, C. Căldăraru .

Az Északi Liga elnöke a Facebookon fakadt ki a történtek ellen és a videóhoz fűzött kommentárjában a következőket írta:

„Ez az idős férfi az apánk, vagy a nagyapánk is lehetett volna. Hogy képes valaki bántalmazni egy önvédelemre képtelen idős embert? Aki ezt a bűncselekmény elkövette, azt haladéktalanul vissza kell küldeni az országába ahonnan jött és ott börtönbe zárni. Az olaszok azt követelik, hogy intézkedjenek az ügyben. Elég volt! Minden (külföldi szerk. megj.) bűnözőt meg kell büntetni és ki kell utasítani az országból”, írja Salvini.

Paolo Gentiloni
 olasz miniszterelnök múltheti Romániai látogatásán azt nyilatkozta, hogy meg van elégedve az Olaszországban élő román közösség integrációs szintjével, amely szerinte az évek során folyamatosan javul. (digi24.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS