2020. aug. 13. csütörtökIpoly
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Macron elismerően nyilatkozott Johannis tevékenységéről

2018. április 16. 11:12, utolsó frissítés: 11:13

Az Agerpres hírügynökség beszámolója szerint Emanuel Macron francia elnök egy vasárnap közzétett interjúban elismerően nyilatkozott Klaus Johannis államfő tevékenységéről.

BFMTV-nek, az RMC-nek és a Mediapartnak adott interjúban Macron elnöki mandátumának első évéről beszélt. Macron az interjúban elmondta, hogy Európában az illiberális demokráciák megerősödése vehető észre.

„Egyfelől olyan demokráciákat látok, ahol beállt a fáradtság a lakosság körében. Olyan demokráciákat, ahol megszokottá váltak a gyengeségek, az igazságtalanság, az egyenlőtlenségek, a düh” - mondta Macron, hozzátéve, hogy ezekben a társadalmakban eluralkodott a populizmus.

„Másfelől ott vannak az illiberális demokráciák, ahol azt mondják: „Látják, ezek gyenge emberek. Ezért mi nem tiszteljük a demokráciát. Megtámadjuk a bírák függetlenségét” - részletezte a francia államfő, Lengyelországot és Magyarországot hozva fel példaként, hozzátéve, hogy „egyesek Romániában is” ugyanezt kísérlik meg.

Macron ennek kapcsán beszélt elismerően Klaus Johannis államfő tevékenységéről. Moacron szerint Johannis „ellenőrzés alatt tartja a dolgokat az országban”. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS