2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Index: vidéken nagy Orbán-győzelem, Budapesten nagy ellenzéki győzelem

2018. április 08. 22:51, utolsó frissítés: 22:52

Még tart a szavazás minimum egy körzetben, tehát a Nemzeti Választási Iroda nem ad ki információkat, de az Index a pártok delegáltjaitól szerzett meg információkat, és eszerint országosan nagyon tarolni fog a Fidesz, a falvakban lévő szavazóköröket ugyanis több esetben jobban nyerik a fideszesek, mint 4 éve, más viszont a helyzet a városi szavazókörökben, főleg a fővárosban, ahol még a korábban Fidesz felé húzó szavazóköröket is meg tudtak nyerni a balos jelöltek.

A portál szerint Budapestről olyan hírek érkeznek, hogy szinte biztosan 50% fölött nyeri a választókerületét az MSZP színeiben Hiszékeny Dezső, de az angyalföldi győzelem azért nem nagy fegyvertény, az aránya lehet fontos. Szintén azt halljuk, hogy jól áll a XV. kerületben a DK-s Hajdu László, a VI-VII. kerületben Oláh Lajos, a XVIII. kerületben az MSZP-s Kunhalmi Ágnes és Budapesti 1. választókerületben az LMP-s Csárdi Antal.

Vidéken viszont a Fidesz szerepel még az eddigieknél is jobban, ami nem sok jóval kecsegteti az ellenzéket. Legutóbb, 2014-ben csak Szegeden és Miskolcon sikerült nyernie a baloldalnak, majd az időköziken még két egyéni mandátumot nyert az ellenzék: Veszprémben a független Kész Zoltán, Tapolcán a jobbikos Rig Lajos. (index)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS