2021. július 25. vasárnapKristóf
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Gyurcsány helyénvalónak tartja a DK Kolozsváron forgatott kampányvideóját

2018. március 26. 15:14, utolsó frissítés: 15:16

Gyurcsány Ferenc helyénvalónak tartja pártja vasárnap bemutatott, Kolozsváron forgatott kampányvideóját, amelyben kitakart arcú és eltorzított hangú határon túli magyarok beszélnek arról, hogy a Fideszre fognak szavazni.


A pártelnököt hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján kérdezték a témáról, ő pedig azt felelte, hogy hallja a reakciókat, ezért megfontolják, hogy a videóval átléptek-e valamilyen határt.

Hozzátette, a témát többször is végigbeszélték és jelenleg azt gondolják, hogy a felvétel helyénvaló. Leszögezte, hogy a filmmel nem a határon túl élők magyarságát kérdőjelezik meg és nem is gyűlöletet akarnak kelteni.

Azt mondta, a filmben azért takarják ki a résztvevők arcát és torzítják el a hangjukat, mert nem konkrét emberekkel akarnak vitatkozni, hanem egy jelenségre szeretnék felhívni a figyelmet.

Az ellenzéki pártvezető beszélt arról, hogy közel négyszázezer határon túli magyar állampolgár regisztrált a választásra. A DK az egyetlen olyan magyar párt, amelyik elvi alapon elutasítja, hogy azok szavazhassanak, akik ennek nem viselik az összes következményét - mondta, és kijelentette, úgy kell átalakítani a magyar választójogi rendszert, hogy csak azok voksolhassanak, akik életvitelszerűen Magyarországon élnek vagy itt éltek, és csak ideiglenes hagyták el az országot. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS