2020. aug. 13. csütörtökIpoly
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Legalább 48 halottja van az oroszországi plázában történt tűzvésznek

2018. március 26. 09:41, utolsó frissítés: 10:28

Update: Ötvenháromra nőtt a kemerovói tűzvész halálos áldozatainak száma - közölték hétfő reggel az orosz hatóságok.

Tizenhat ember sorsa továbbra is ismeretlen. Az incidensben 48-an megsérültek, közülük 11 embert kórházban kezelnek.

Szemtanúk szerint a tűzjelző berendezés nem lépett működésbe. Az Eho Moszkvi rádióadó hétfő reggeli adásában bejátszott egy, a tűzoltók közötti beszélgetést rögzítő hangfelvételt, amely szerint a mentőalakulatok legkevesebb egy vészkijáratot zárva találtak. A bevásárlóközpont filmszínházában a tűz kitörésekor sok gyerek volt.

Vlagyimir Putyin orosz elnök részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak. (mti)

----------------------------------------------------


Hétfő reggelre negyvennyolcra nőtt a kemerovói tűzvész halálos áldozatainak száma - közölték hétfő reggel az orosz hatóságok.

Az eddigi hírek 37 halottról szóltak. A hétfő reggel pontosított adatok szerint 16 ember sorsa még ismeretlen.

A Zimnyaja Visnya üzletközpontban található három moziterem közül két harmadik emeleti leomlott. Vlagyimir Pucskov, a rendkívüli helyzetek kezeléséért felelő minisztérium vezetője közölte, hogy a filmszínház környékén a legnehezebb folytatni a mentést. Pucskov szerint egyelőre korai a tűz okairól nyilatkozni.

Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) közölte, hogy a tragédiával kapcsolatban négy embert őrizetbe vettek és kihallgattak, köztük a bevásárlóközpontot üzemeltető cég igazgatóját, valamint annak a helyiségnek a bérlőjét, ahonnan a tűz a feltételezések szerint elterjedt. Korábbi hírek szerint a tűz egy trambulinteremből terjedt szét.

A katasztrófa következményeinek felszámolásával foglalkozó operatív parancsnokság tájékoztatása szerint a kemerovói üzletközpontban vasárnap kitört tüzet eloltották, de odabent még sűrű a füst. A tűzoltók locsolják az izzó épületszerkezetet, hogy ne kapjon újra lángra. Hozzáláttak a romok eltakarításához, hogy hozzáférhessenek azokhoz a helyiségekhez, amelyekben túlélőket találhatnak. Hegyi mentők is segítik a tűzoltók munkáját. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS