2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Túszokat ejtett egy fegyveres egy szupermarketben Franciaországban

2018. március 23. 13:12, utolsó frissítés: 17:38

Update: Francia lapok szerint délután fél három után a rendőrök behatoltak abba a szupermarketbe a dél-franciaországi Trèbes-ben, ahol egy férfi korábban túszokat ejtett, és megölték támadót. A támadást az Iszlám Állam vállalta magára.

A francia belügyminisztérium korábban megerősítette, hogy a szupermarketnél legalább két ember meghalt, hárman megsérültek, egyikük állapota súlyos. Egyelőre nem hivatalos rendőrségi források szerint viszont összesen akár 17 sérült is lehet.

Terrorcselekménynek nevezte a pénteki dél-franciaországi túszejtést a francia elnök.

Emmanuel Macron Angela Merkel német kancellárral tartott közös brüsszeli sajtótájékoztatóján támogatásáról biztosította a Carcassonne melletti Trebes település szupermarketjében elkövetett túszejtés áldozatait.

A BVM francia hírtelevízió úgy tudja, hogy a támadásnak három halottja és két sebesültje van.

A párizsi ügyészség bejelentette, hogy a terrorellenes hivatalt vezető ügyész személyesen utazik Dél-Franciaországba a szupermarketben történtek feltárására.

A nyomozáshoz közel álló, nevének elhallgatását kérő forrás a Reuters hírügynökségnek megerősítette, hogy egy 45 éves alezredes felajánlotta, hogy helyet cserél az egyik tússzal.

----------------------------------


Túszokat ejtett péntek délelőtt egy fegyveres egy szupermarketben a dél-franciaországi Carcassone-tól keletre található Trebes településen - jelentette a BFM francia hírtelevízió.

Aude megye prefektúrája a Twitteren megerősítette, hogy „rendőrségi akció van folyamatban” Trebes-nél. A környéket teljesen lezárta a rendőrség.

A túszejtés délelőtt 11 órakor történt, szemtanúk több lövést is hallottak.
A hírtelevízió értesülése szerint a fegyveres a túszejtést megelőzően egy gépkocsiból rálőtt négy rendőrre, akik egy közeli terepen futottak. Az egyik rendőr a vállán könnyebben megsebesült. A támadó a lövöldözés után ment be a Super U szupermarketlánc egyik üzletébe.

A Fox News helyi forrásokra hivatkozva azt írja, egy ember meghalt. Úgy tudni, az egyik szupermarketben dolgozó hentes halt meg.

A Euronews élőben közvetít:A BFM úgy értesült a párizsi ügyészségtől, hogy a férfi azt mondta: az Iszlám Állam dzsihadista szervezet nevében lép fel. (mti)

Cikkünket frissítjük!

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS