2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Izraeli katonákat gázolt halálra egy palesztin merénylő

2018. március 16. 18:41, utolsó frissítés: 18:41

Egy palesztin autójával halálra gázolt két, és közepesen-súlyosan megsebesített két másik húsz év körüli izraeli fiatalt Ciszjordániában péntek délután. A rendőrség szándékos gázolásra gyanakszik - jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet.

A katonai rádió értesülése szerint az áldozatok katonák voltak, az izraeli hadsereg egyenruhásai közé hajtott be autójával a palesztin gázoló.

Ciszjordánia északi részén, Szamáriában az ottani telepekhez is vezető úton történt a gázolás, amelyről egyelőre nem mondták ki, hogy merénylet volt vagy véletlen baleset, de szándékosságra gyanakodnak.

A Mevo Dotán nevű telepesfalunál, Dzseníntől nyugatra történt incidensben a huszonhat éves palesztin gázoló csak könnyebben sérült meg. Az izraeli biztonságiak őrizete mellett kórházba szállították.

A ynet értesülése szerint a palesztin gázoló Bartaa faluban lakik, amelynek közepén húzódik az 1967-es határ: ötvenegy éve egyik fele a Palesztin Hatósághoz, a másik pedig Izraelhez tartozik.
Az 2015 őszén kezdődött "késes intifáda", vagyis palesztin felkelés során késsel vagy gépjárműveikkel számos alkalommal támadtak izraeliekre az általában egyedül cselekvő palesztinok.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS