2021. július 28. szerdaSzabolcs
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Moszkva kiterjeszti az amerikai személyek feketelistáját

2018. március 16. 13:27, utolsó frissítés: 13:27

Kiterjeszti az amerikai személyek feketelistáját Oroszország, válaszul arra, hogy az Egyesült Államok újabb szankciókat vezetett be ellene, közölte Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes pénteken Moszkvában.


Az amerikai pénzügyminisztérium által a 2016-os amerikai elnökválasztásba történt állítótagos orosz beavatkozás miatt bevezetett új szankciók érintik az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálatot (FSZB), a katonai hírszerző szolgálatot, a katonai hírszerzésnek dolgozó hat személyt, öt csoportot, valamint további 19 orosz állampolgárt, köztük Jevgenyij Prigozsin üzletembert, akiknek a neve „a szentpétervári trollgyárral” kapcsolatban merült fel.

A RIA Novosztyi hírügynökség jelentése szerint Rjabkov azt mondta, hogy Oroszország a paritás elve alapján reagál, és nem zárja ki a további ellenlépések lehetőségét.

Közölte: Moszkva számít arra, hogy Szergej Szkripal volt titkosügynök és lányának megmérgezése nyomán Nagy-Britannia és az Egyesült Államok újabb szankciókat vezetnek be Oroszország ellen. Hangsúlyozta, hogy Moszkva továbbra is a párbeszédet javasolja Londonnak és Washingtonnak.

Rjabkov szerint az Egyesült Államok 2011, vagyis az amerikai-orosz kapcsolatok „újraindítása” óta immár 50. alkalommal bővítette a szankciók körét. Hangot adott azon véleményének, hogy az új gazdasági büntetőintézkedéseket szándékosan az orosz elnökválasztás küszöbén vezették be.

Megismételte, hogy Washington a független külpolitikája miatt akarja megbüntetni Moszkvát, de leszögezte, hogy a nyomásgyakorlás nem jár majd sikerrel. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS