2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ellenségesen fogadták Vona Gábort a marosvásárhelyi utcai fórumán

2018. március 03. 20:36, utolsó frissítés: 2018. március 04. 09:22

Ellenségesen fogadták szombaton Vona Gábort, a Jobbik miniszterelnök-jelöltjét Marosvásárhelyen, ahol a politikus utcai fórum keretében próbált párbeszédet folytatni az érdeklődőkkel.

A marosvásárhelyi Színház téren összegyűlt mintegy negyven ember között olyan is volt, aki "Allah akbar" kiáltással fogadta a politikust, mások úgy vélekedtek, feszültséget kelt a jelenlétével.

Többen a Fidesz iránti elkötelezettségüket hangoztatták, mások viszont a Jobbik néppártosodását kifogásolták. Egy résztvevő harminc üveggyöngyöt adott Vona Gábornak arra utalva, hogy a Jobbik egyik politikusa szerint az erdélyi magyarok szavazatát üveggyöngyökkel vásárolta meg a Fidesz.

Vona Gábornak végül sikerült párbeszédet kialakítania a jelenlévőkkel, elmondta, hogy a Jobbik nem kívánja lebontani a kerítést és beengedni a bevándorlókat Magyarországra.

Nyomatékosította, hogy pártja támogatja az erdélyi magyarok autonómiatörekvéseit, és ha hatalomra jut, megpróbálja nemzetközi szinten is ismertté tenni az erdélyi magyarok törekvéseit.

Vona Gábor szombaton erdélyi kampánykörutat tartott, reggel még Kolozsváron tájékoztatta a sajtót, utána ment a marosvásárhelyi utcai fórumra, majd Székelyudvarhelyen a Művelődési Házban találkozott az emberekkel. (mti/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS