2021. július 30. péntekJudit
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Ismeretlen fegyveresek megtámadták Burkina Faso katonai főparancsnokságát és a francia követséget

2018. március 02. 17:59, utolsó frissítés: 17:59

Ismeretlen fegyveresek megtámadták pénteken Burkina Faso katonai főparancsnokságát és a francia nagykövetséget. A harcokban megöltek hét embert és megsebesítettek mintegy ötvenet.


A támadásokat robbantással kezdték Burkina Faso fővárosának központjában délelőtt a hadsereg főparancsnokságának épületénél, utána ostromolták meg Franciaország nagykövetségét is. A támadók hátizsákos, arcukat elfedő fegyveresek voltak.

A francia nagykövetség a Facebookon tudatta, hogy ostrom alatt áll, akárcsak a helyi Francia Intézet, és azt tanácsolta, hogy mindenki rejtőzzön el. Pár órával később Párizsban a francia külügyminisztérium közölte, hogy a veszély elhárult mind a követségen, mind az intézetben.

A Burkina Fasói kormány szóvivője a közszolgálati tévében péntek délután bejelentette, hogy a támadók a főparancsnokságnál öt embert öltek meg, a francia nagykövetségnél pedig két csendőrt.

A támadók közül négyen vesztették életüket eddig a harcokban. Jelenleg a megtámadott épületek környékén katonák és a biztonsági erők emberei további támadók után kutatnak. Hogy hány terrorista vett részt az akciókban, egyelőre nem tudni.

Burkina Fasóban - más nyugat-afrikai országokhoz hasonlóan - dzsihadista terrorcsoportok már több akciót hajtottak végre, legutóbb tavaly augusztusban 18 emberrel végeztek az ország fővárosában, Ougadoudouban. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS