2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nyomoznak az erdélyi magyar család ügyében, akiknek fotóját uszításra használták

2018. február 20. 17:32, utolsó frissítés: 17:35

Nyomozást indított a Budapesti Rendőr-főkapitányság abban az ügyben, amelynek során a ismeretlen személy jogosulatlanul tette közzé egy erdélyi magyar család fotóját a Facebookon, úgy hogy közben a fényképhez valótlan, a családot hátrányosan érintő bejegyzéseket fűzött, írja a Magyar Nemzet. A lap arról is beszámolt, hogy az érintetteknek többen is jogi segítséget ajánlottak föl az eset kirobbanása óta.

Tegnap mi is beszámoltunk róla
, hogy a „Ne szavazhasson, aki SOHA nem élt itt” elnevezésű Facebook-oldal péntek délután öt órakor a következő posztot tette közzé:

„Levelet kaptunk a Pásztor családtól. Írásukban boldogan fejtik ki, hogy ugyan egy percet nem éltek Magyarországon, és nem is akarnak idejönni, mert jó nekik Erdélyben, de mégis el fognak menni szavazni a 2018-as választáson, hogy továbbra is kapják a pénzt a Fidesztől! Undorító, elég a szavazatvásárlásból! Lájkold és oszd meg a képet, ha te is elvennéd a Pásztor család szavazati jogát!”

A fotó azonban, nem a „Pásztor-családot” ábrázolta, hanem a felsősófalvi Parajdi Kálmán Endrét és családját, aki be is kommentálta a kép alá, hogy tudtán kívül használják a képet, amelyet feltehetően az általa működtetett panzió Facebook-oldaláról vettek át. 

A képnek, amit azóta eltávolítottak az oldalról több mint 10 000 megosztása volt, annak ellenére, hogy Parajdi jelezte, hogy mi történt.

A Magyar Nemzet ugyanakkor kiderítette, hogy a poszt többszörösen is hazudik, hiszen nincs igaz abban sem, amit még állít, hogy sosem éltek Magyarországon, viszont büszkén mennének Orbán Viktorra szavazni: Parajdi és családja éveken keresztül élt és adózott Magyarországon, és különben sem regisztrált a magyarországi választásokra sem a mostani, sem a négy évvel ezelőtti alkalommal.(Magyar Nemzet)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS