2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Százmilliós Milosevics villanyszámlája

2005. február 15. 10:57, utolsó frissítés: 10:57

Horribilis összegű kifizetetlen villanyszámlája van Szlobodán Milosevics volt jugoszláv elnöknek és nejének, Mirjana Markovicnak: a család ingatlanjainak egyike 200 millió lejre, vagyis 400 ezer dinárra fogyasztott villamos energiát. Közönséges halandóknál Szerbiában általában már húszezer dináros tartozás felett kikapcsolják a villanyt.

A Kurir című belgrádi napilapnak megerősítették a villamosműveknél, hogy a pozareváci luxuskomplexum kap áramot, noha a villamosművek igazgatója azzal fenyegetőzik, hogy ez nem folytatódhat sokáig így, mert – mondja – minden fogyasztó "egyenlő", s még Milosevicsék se lehetnek kiváltságosak. A vállalat felajánlja az adósság átcsoportosítását, és ha ekkor se fizetnek, a pazar villa áram nélkül marad.

A tulajdonosok amúgy évek óta nem jártak a pozsareváci házban. Szlobodán Milosevics négy éve a hágai Nemzetközi Törvényszék foglya, ingatlanüzérkedéssel vádolt felesége pedig két éve ismeretlen helyen – állítólag Oroszországban – tartózkodik.

A szomszédok szerint ingatlanőrök időről-időre felkeresik az épületegyüttest, s néha betér Szlobodán Milosevicsék fiának, az ugyancsak körözött Markónak az élettársa, aki amúgy Montenegróban él. A villanyt eszerint kizárólag a tágas, zárt úszómedencével rendelkező pazar villa fűtő- és klímaberendezései fogyasztják. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS