2020. aug. 13. csütörtökIpoly
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kigyulladt és lezuhant egy orosz utasszállító, 71-en voltak rajta

2018. február 11. 14:56, utolsó frissítés: 17:17

Közvetlenül a felszállást követően eltűnt a radarokról egy orosz utasszállító repülő, a Sky News értesülései szerint 71-en voltak a fedélzetén, 65 utas és a személyzet tagjai.

Az Interfax orosz hírügynökség szerint szemtanúk arról számoltak be, hogy a gép kigyulladt és az orosz fővárostól nem messze, Moszkva belvárosától olyan 80 kilométerre lezuhant.

A repülőgépet az orosz Szaratovszkije Avialinyii légitársaság működtedte.A BBC azt írja, hogy a gép Moszkvából Orszkba repült volna.

Az orosz hatóságok 15 óra környékén hivatalosan is megerősítették a tragédiát, valamint bejelentették, hogy megtalálták a repülőgép roncsait.

Egybehangzó sajtójelentések szerint a Ramenszkojei járásban bekövetkezett szerencsétlenségnek nincsenek túlélői. A repülőgép a helyszínen készült videofelvételek tanúsága szerint darabokra tört.

Makszim Szokolov közlekedési miniszter a baleset helyszínére utazott. A katasztrófa okának megállapítására a kiemelt ügyekben eljáró Nyomozó Bizottság (SZK) központi apparátusa indított vizsgálatot.

A meteorológiai szolgálat szerint az időjárási feltételek kedvezőek voltak, ezért nem idézhették elő a balesetet.

Vlagyimir Putyin orosz elnök részvétét nyilvánította az áldozatok hozzátartozóinak, és a szerencsétlenség miatt elhalasztotta Szaranszkba tervezett belföldi útját.

Az 1994-ben létrehozott Szaratovszkije Avialinyii öt An-148-100-as, hét Jak-42-es és két Embraer-190-es típusú repülőgépet üzemeltetett, belföldi útvonalakon, valamint nemzetközi charterjáratokra. A lezuhant gép 2010-ben készült a voronyezsi repülőgépgyárban. A légitársaságnál a légiközlekedés-felügyelet rendkívüli vizsgálatot kezdeményezett. (bbc, skynews, index, mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS