2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Frans Timmermansszal tárgyalt Brüsszelben Tudorel Toader

2018. február 07. 09:07, utolsó frissítés: 09:07

Az igazságszolgáltatás működését szabályozó törvények módosításáról tárgyalt kedden Strasbourgban Tudorel Toader igazságügyi miniszter Frans Timmermansszal, az Európai Bizottság első alelnökével.

Az igazságügyi minisztérium közleménye szerint a megbeszélés napirendjén szerepelt továbbá az alkotmánybíróság legutóbbi döntése a közhivatalnoki és -méltósági tisztségek ellátásának feddhetetlenségére vonatkozóan.

„Az igazságügyi miniszter beszámolt az igazságszolgáltatás működését szabályozó törvények azon elemeiről, amelyeket alkotmányellenesnek nyilvánítottak. Ami a Büntető törvénykönyvet és a Büntetőeljárási törvénykönyvet illeti, a miniszter bemutatta azokat a módosításokat, amelyeket azért fogadtak el, hogy gyakorlatba ültessék az Európai Parlament és az Európai Bizottság irányelveit egyebek mellett az ártatlanság vélelmére és a tárgyaláson való részvétel jogára vonatkozóan, valamint azokat is, amelyek az alkotmánybíróság határozatait építik be”, írja a közleményben.

Ami az Országos Feddhetetlenségi Ügynökségre (ANI) és a közhivatalnoki és -méltósági tisztségek ellátásának feddhetetlenségére vonatkozó törvények módosítását illeti, Tudorel Toader rámutatott, hogy a módosításokra azért volt szükség, hogy a jogszabályokat összhangba hozzák az alkotmánybíróság vonatkozó joggyakorlatával, tájékoztat a közlemény. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS