2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tojással dobálják meg a lassúnak tartott hóeltakarító munkagépeket Moszkvában

2018. február 06. 10:59, utolsó frissítés: 11:00

Tojással dobálták meg a Moszkvában lehullott rekordmennyiségű hó éjszakai eltakarításának ütemével elégedetlen lakosok a köztisztaságiak munkagépeit, volt, aki traumatikus (gumilövedékes) pisztolyból nyitott tüzet rájuk, közölte Pjotr Birjukov, az orosz főváros polgármester-helyettese kedden a Vesztyi FM rádiónak nyilatkozva.Mint mondta, ilyen esetekben, amelyekből „meglehetősen sok” fordult elő, az érintettek a rendőrséghez fordultak. Birjukov beszámolója szerint „az évszázad havazása” után 16,2 ezer takarító- és munkagép, több tízezer teherautó és 72 ezer ember dolgozik mintegy 170 millió négyzetméternyi terület és 8 millió négyzetméternyi tetőfelület megtisztításán.

Az utcákról naponta több mint 1,2 millió köbméternyi havat szállítanak el. Moszkvában a hétvégén az átlagos februári csapadékmennyiség 122 százaléka hullott, a hóréteg 47 centiméternyit vastagodott.

A moszkvai polgármester hivatalos honlapja szerint a hóeltakarítás minőségét az önkormányzat több mint 100 ezer videokamera segítségével online ellenőrzi. A hóeltakarító gépek mozgását a GLONASS navigációs rendszer segítségével követik nyomon. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS