2020. szeptember 25. péntekEufrozina, Kende
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Moszkva kész fogadni az EBESZ megfigyelőit a március 18-i elnökválasztáson

2018. február 01. 15:43, utolsó frissítés: 15:43

Oroszország kész fogadni az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) megfigyelőit a március 18-i elnökválasztáson, ezzel kapcsolatban minden kérdés tisztázott, jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, miután csütörtökön Moszkvában fogadta olasz hivatali partnerét, Angelino Alfanót, az EBESZ soros elnökét.

Lavrov szerint Moszkva reméli, hogy az EBESZ és a szervezet parlamenti közgyűlésének küldöttsége szorosan együttműködik majd a többi meghívott megfigyelővel.

Alfano egyebek között arról szólt, hogy az ukrajnai konfliktus rendezése, az újabb eszkalálódás kiküszöbölése és az EBESZ-megfigyelők biztonságának szavatolása az olasz EBESZ-elnökség egyik prioritása.

Mint elmondta, Olaszország támogatja a krízis megoldásával foglalkozó eddigi formációk, vagyis az orosz-ukrán-német-francia felállásban működő „normandiai csoport” és az EBESZ-en belüli háromoldalú kapcsolattartó csoport fenntartását.

Az olasz tárcavezető úgy vélekedett, hogy 2018 a válságból való kilábalás kezdetének éve lesz Líbiában. Mindkét külügyminiszter támogatásáról biztosította az ENSZ-nek azt a kezdeményezését, hogy a lehető legszélesebb körben folyjon párbeszéd a rendezésről az észak-afrikai országban. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS