2021. április 11. vasárnapLeó, Szaniszló
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Az ellenzék vezetőjénél razziáztak Putyin rendőrei

2018. január 28. 11:48, utolsó frissítés: 11:51

Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezető és korrupcióellenes aktivista irodájában kezdett razziát a moszkvai rendőrség vasárnap - mondta el Kira Jarmis, a politikus szóvivője.


A rendőrök megkezdték az épületben tartózkodók kihallgatását. Jarmis úgy véli, hogy a razzia célja az épületben működő ellenzéki televízió felszámolása.

Navalnij egyik híve, Roman Rubanov egy közösségi oldalon azt írta: a rendőrség azt az információt kapta, hogy robbanószerkezet van elrejtve az irodában. Az ellenzéki vezető támogatói vasárnap országszerte megmozdulásokat tartanak a március 18-i elnökválasztás bojkottja érdekében.

Három hete a legfelsőbb bíróság elutasította Alekszej Navalnij panaszát, amelyben az ellenzéki politikus kérte, hogy a testület minősítse törvénytelennek a Központi Választási Bizottságnak (CIK) azt a döntését, amely szerint nem indulhat a március 18-i oroszországi elnökválasztáson.

A Vlagyimir Putyin orosz elnök leghangosabb bírálójának számító ellenzéki ügyvéd három és fél évi felfüggesztett börtönbüntetést kapott, fivérét pedig ugyanilyen időtartamú letöltendő szabadságvesztésre ítélték, amiért a vádak szerint megkárosították az Yves Rocher francia kozmetikai cég oroszországi leányvállalatát. A szóban forgó orosz cég pénzügyi igazgatója viszont azt közölte, hogy semmilyen kárt nem szenvedtek az elítéltek miatt. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS