2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nézőpont: a Fideszre többen szavaznának, mint az összes ellenzéki pártra

2018. január 27. 12:52, utolsó frissítés: 12:52

A magyarországi kormánypártokra a biztos szavazók körében 54 százalék szavazna, lényegesen többen, mint az ellenzéki pártokra összesen - olvasható a Nézőpont felmérésében, amelynek részleteit szombaton közölte az intézet az MTI-vel.

A január 3. és 21. között 2000 ember megkérdezésével készült felmérés eredményei szerint a teljes felnőtt népesség körében 40 százalék támogatja a kormánypártokat, ez három százalékpontos növekedés az év végéhez képest. A Jobbik 7 százalékon áll, ami 2014 óta a legrosszabb eredménye, az MSZP-vel változatlanul 5, a DK-val 4 százalék, az LMP-vel 3, a Momentummal 2 százalék szimpatizál. Az Együtt, a Liberálisok és a Kétfarkú Kutya Párt tábora 1-1 százalékos, míg a Párbeszéd ezen a bázison nem érte el a mérhetőségi szintet a Nézőpont Intézet közleménye szerint.

A legvalószínűbb listás eredmények szerint, a biztos szavazók körét tekintve, a Fidesz-KDNP-re 54 százalék voksolna - lényegesen többen, mint az ellenzéki pártokra összesen -, míg a Jobbikra 13 százalék. A baloldalon az MSZP-re 9, a DK-ra és az LMP-re 8-8 százalék szavazna, a Momentum szavazataránya 3, a Kétfarkú Kutya Párté 2, az Együtté, a Párbeszédé és a Liberálisoké 1-1 százalék - írták. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS