2020. aug. 13. csütörtökIpoly
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Több ezer diák tüntet Budapesten

2018. január 19. 18:26, utolsó frissítés: 18:26

Több ezer diák tüntet Budapesten e hír megírásának pillanatában Budapesten A Kossuth téren és az Alkotmány utcában. A mérce.hu azt írja, a tüntetés Bognár András kezdeményező beszédével indult.

Beszédében Bognár párbeszéd indítását követelte az oktatásért felelős döntéshozók részéről a diákokkal. Szerinte a pajkos gyermeki lelket kioltja a jelenlegi oktatási rendszer, a diákok túlterheltsége, a tananyag nagysága.

Egy másik beszélő szerint a szolidaritás, a szabad véleménynyilvánítás, a tanárok és diákok közötti közvetlen kapcsolattartás a legfontosabb, ezt kéne erősítenie az oktatási rendszernek. Szerinte jelenleg nincs közoktatás, a felsőoktatás haldoklik, a tananyag mennyisége és a tanítási struktúra nem megfelelő. Olyan problémákat is felsorolt, mint hogy a pénz szűke miatt nem kapnak megfelelő menzakaját a diák, nincs megfelelő “eszközpark”. Szerinte épp ideje, hogy a politikusok, az oktatás szakértőinek bevonásával korrigáljanak. De ehhez szükség van szerinte a nyomásgyakorlásra, ha a “seggükön ülünk, semmi se fog történni”- mondta.A diákok szabadon felszólalhatnak, egy egyetemista beszélő a diákhitelek nagyságát kifogásolta, szerinte nem röghözkötéssel, hanem való alternatívákkal kell a fiatalokat Magyarországon tartani.

A szervezők korábban elmondták, hogy nem kormányellenes tüntetést akarnak tartani. Azt kérték pénteken a diákoktól, hogy aki teheti, ezen a napon ne menjen iskolába.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS