2020. aug. 13. csütörtökIpoly
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Templomoknál robbantottak Chilében a pápa látogatása ellen tiltakozók

2018. január 13. 11:12, utolsó frissítés: 11:18

Ismeretlenek legalább három templom ellen hajtottak végre támadást, egyebek között házilag készített bombákkal pénteken Santiago de Chilében Ferenc pápa látogatása ellen tiltakozva, írja az MTI.

Az egyházfő jövő héten érkezik látogatásra a chilei fővárosba. A három templom megrongálódott, elsősorban az ajtókban és homlokzatokban keletkeztek károk. A rendőrség egy negyedik támadást megakadályozott.

A támadók különböző feliratokat hagytak maguk után. Az egyiken a következő üzenet volt olvasható: „Ferenc pápa, a következő bombák a reverendádban lesznek”.

Az elkövetők emellett olyan politikai tartalmú feliratokat hagytak a támadás helyszínén, mint például „Szabadságot a világ összes politikai foglyának!”, „Autonómiát és Ellenállást!”.

Chilében kilakoltatásra váró lakosok képviselőinek egy csoportja elfoglalta az apostoli nunciatúra épületét, ahol a pápa meg fog szállni a látogatása idején.

A tüntetők a pápai látogatás költségei ellen tiltakozzanak. A rendőrség néhány perccel később kivezette a tüntetőket az épületből. A tiltakozó akciót az Andha nevű antikapitalista párt hirdette meg.

Az Andha becslése szerint a pápa látogatásának költsége 4 milliárd chilei pesóba kerül majd. (index.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS