2021. július 30. péntekJudit
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Közös listát állít az MSZP és a Párbeszéd

2018. január 11. 17:54, utolsó frissítés: 17:54

Közös listát állít az MSZP és a Párbeszéd, a névsort Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke vezeti, aki a két párt közös miniszterelnök-jelöltje is lesz - mondta az MSZP elnöke csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón egy kérdésre válaszolva.


Arról, hogy a listán hány helyet kapna a Párbeszéd és a Magyar Liberális Párt, Molnár Gyula közölte, a helyekről nincs még konkrét és végleges megállapodás, azon dolgoznak, hogy a következő parlamentben a Párbeszédnek önálló frakciója legyen.

Az országgyűlési választás kiírását az MSZP elnöke úgy kommentálta: "a startpisztoly eldördült". Az MSZP és a Párbeszéd készen áll arra, hogy április 8-án mindent megtegyen azért, hogy Magyarországon kormányváltás legyen - mondta.

Az Index szerint ahhoz, hogy mindkét pártnak frakciója legyen, az szükséges, hogy mindkét pártnak 5 képviselője jusson be a parlamentbe, és mindkét párt felkerüljön jelölőszervezetként a szavazólapra. Ha viszont mindkét párt felkerül a szavazólapra, akkor nem 5 százalék, hanem 10 százalék lesz a bejutási küszöb számukra, amivel a saját maguk helyzetét nehezítenék meg.

A döntés azonban még nem végleges, mert erről a pártok testületeinek, legvégén az MSZP kongresszusának kell döntenie. (mti/index)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS