2021. július 25. vasárnapKristóf
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Nigel Farage szerint csak egy újabb népszavazás tudná elhallgattatni a Brexit-ellenes hangokat

2018. január 11. 15:14, utolsó frissítés: 15:15

Nigel Farage szerint lehetséges, hogy újabb népszavazást kellene tartani Nagy-Britannia EU-tagságáról a Brexit-ellenes hangok „elhallgattatására”.


Farage, az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjának (UKIP) volt vezetője, a brit belpolitika radikálisan EU-ellenes táborának egyik zászlóvivője a Channel 5 brit kereskedelmi televízió csütörtöki politikai magazinműsorában kijelentette: egyértelművé vált számára, hogy „a Blair- és Clegg-félék soha nem adják fel, végig fogják nyavalyogni, nyivákolni, morgolódni” az egész Brexit-folyamatot.

Farage Tony Blair volt munkáspárti miniszterelnökre és Sir Nick Cleggre, a Liberális Demokraták volt vezetőjére utalt, akik rendszeresen és határozottan szót emelnek a Brexit ellen, újabb népszavazást szorgalmazva.

Farage a csütörtöki tévéműsorban kijelentette: ő is kezd arra jutni, hogy szükség lenne az újabb népszavazásra, mivel azon szavai szerint az előzőnél sokkal nagyobb arányú Brexit-győzelem születne, „nemzedéknyi időre elhallgattatva” a kilépést ellenző hangokat. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS