2020. aug. 13. csütörtökIpoly
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Fokozottabb fellépést szeretne az EB az illegális online tartalmakkal szemben

2018. január 08. 16:21, utolsó frissítés: 16:21

Fokozottabb fellépést sürgetett hétfőn az Európai Bizottság az illegális online tartalmak ellen.

A testület tájékoztatása szerint öt uniós biztos internetes nagyvállalatok képviselőivel fog tárgyalni kedden Brüsszelben, hogy felmérjék az illegális tartalmak, például a gyűlöletkeltő bejegyzések és a terrorpropaganda terjedésének megakadályozása terén elért eddigi eredményeket.

A terrorpropaganda és a gyűlöletkeltő tartalmak súlyos fenyegetést jelentenek a biztonságra és az alapvető jogokra, ezért közös fellépésre van szükség minden fél részéről - mutattak rá közleményükben az illetékes biztosok, akik szerint a keddi egyeztetés nyílt és őszinte eszmecserére kínál majd lehetőséget.

Hangsúlyozták: az online platformok az utóbbi években jelentősen megerősítették az illegális tartalmak mihamarabbi törlését célzó erőfeszítéseiket, de még mindig bejegyzések százezrei várnak eltávolításra.

Márpedig a folyamatot lényegesen fel kell gyorsítani a bizottság szerint, ugyanis minél tovább elérhetőek ezek az illegális tartalmak, annál több emberhez tudnak eljutni - írták, hozzátéve, hogy ehhez szorosabb együttműködés szükséges az illetékes hatóságokkal, fejleszteni kell az automatikus felismerési technológiákat, illetve többet kell tenni a már törölt tartalmak újbóli megjelenésének megelőzése érdekében. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS