2020. szeptember 25. péntekEufrozina, Kende
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Petíció útján követelik a „disznóégető” Pócs János lemondatását

2017. december 12. 12:25, utolsó frissítés: 19:30

Pócs János, a Fidesz országgyűlési képviselője a Facebook-oldalára feltett egy fényképet, amelyen egy feketére égett disznó látható, oldalárarásütve az alábbi felírat: 'Ő VOLT A SOROS!!!' Pócs a fénykép alá azt írta: „Ott már egy disznóval kevesebb van. Jó étvágyat!”A fénykép és a hozzá kapcsolódó kommentár sokak felháborodását kiváltotta és elindított egy petíciót is amelyben a kérelmezők, akik a magyar művészeti-, kulturális-, irodalmi- és közélet ismert alakjai a FIDESZ-es politikus lemondását követelik. A petíciót aláírók között ott találjuk többek között: TGM, Závada Pál, Spiró György, Parti Nagy Lajos, Heller Ágnes és Enyedi Ildikó nevét is.

A petíciót a magyarnarancs.hu portálon hozták nyilvánosságra, melynek szövegét az alábbiakban mi is közöljük.

„Pócs János, a Fidesz országgyűlési képviselője a Facebook-oldalára feltett egy fényképet, amelyen egy feketére égett disznó látható, oldalára – gondos előkészítést követően – rásütve az alábbi felírat: 'Ő VOLT A SOROS!!!' Pócs a fénykép alá azt írta: „Ott már egy disznóval kevesebb van. Jó étvágyat!”

Ez a kép és az aláírt kommentár leplezetlen antiszemita uszítás, amely a történelem legsötétebb korszakát idézi.

Azt a korszakot, amely azzal kezdődött, hogy embereket fosztottak meg emberi jogaiktól, emberi méltóságuktól, majd emberi mivoltuktól: dehumanizálva őket – szóban, írásban és a legkülönfélébb ábrázolásokon, állatoknak, disznóknak, rágcsálóknak, férgeknek, parazita lényeknek nevezve és mutatva mindannyiukat.

Ez az út vezetett oda, hogy a végén marhavagonokba zsúfolva szállítsák el őket haláltáborokba, ahol közel hatmillió ártatlan európai polgárt gyilkoltak meg. Pócs János „tréfája” ezt a korszakot idézi, s tette mindennél beszédesebben bizonyítja, hogy hová vezet, miféle aljas indulatokat korbácsol fel és milyen embertelen megnyilvánulásoknak enged szabad folyást a kormánypártok által évek óta szított gyűlölködés.

Minden jóérzésű magyar ember nevében követeljük, hogy a Fidesz azonnali hatállyal kezdeményezze Pócs János országgyűlési képviselő mandátumáról való lemondását.

Meggyőződésünk szerint nemcsak a parlamentben, hanem a magyar közéletben sem lehet helye annak, aki nyíltan uszít más közösségek ellen, aki az emberi történelem legsötétebb katasztrófájához vezető események felidézésével vagy arra való utalással tréfát űz emberek szenvedéséből, illetve aki embertelen cinizmusával félelmet kelt a ma élő nemzedékekben.

Ha Pócs János mindezek után a Fidesz tagja maradhat, akkor ez nem tekinthető másnak, mint hogy a kormánypártok elfogadhatónak tartják Pócs János cselekedetét és üzenetét, és továbbra is közösséget vállalnak vele. Azaz nyilvánvalóvá teszik, amit eddig a legerőteljesebben igyekeztek cáfolni: hogy a Soros György ellen indított gyűlöletkampány egyik célja az antiszemitizmus szítása. (magyarnarancs.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS