2020. október 1. csütörtökMalvin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

További támogatást kap Törökország a menekültügyi kiadásaihoz

2017. november 09. 17:17, utolsó frissítés: 17:17

Az Európai Unió 115 millió eurós humanitárius támogatásról döntött Törökország számára a migrációs kihívások jelentette kiadásaira és az ország területén tartózkodó, főként szíriai menekültek körülményeinek javítására.

Az Európai Bizottság tájékoztatása szerint az Európai Unió menekültügyi programja keretében létrejövő támogatás jelentősen javítja a török menekülttáborokban tartózkodó mintegy egymillió, főként szíriai életkörülményeit, egészségügyi ellátását, hozzájárul az oktatáshoz és segíti az infrastruktúra bővítését.

Johannes Hahn, az európai szomszédságpolitikáért és a csatlakozási tárgyalásokért felelős biztos elmondta: a 115 millió eurós szerződés aláírásával az EU jelentős kötelezettséget vállal a menekültek és a befogadó közösségek támogatásában. A szakképzési programok sikerének segítésével hozzá kíván járulni a foglalkoztatottság növeléséhez, megkönnyíteni a munkaerőpiacra való bejutást, javítva ezzel a menekültek integrációját a befogadó közösségekbe.

A tájékoztatás szerint a Törökországban tartózkodó menekültek szükségleteinek kielégítésére és az azokat befogadó közösségek kiadásainak támogatására a 2016-2017-es időszakban az unió eddig 55 támogatói szerződést írt alá több mint 1,78 milliárd euró értékben, amelyből 908 millió eurót már folyósítottak Ankara számára. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS