2021. január 18. hétfőPiroska
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Törökország gyalogságot küldött Szíriába

2017. október 13. 10:57, utolsó frissítés: 10:58

Csütörtökön érkezett meg a szíriai Idlib tartományba tartományba a törökországi katonai művelet első konvoja - számolt be erről a Reuter hírügynökség, helyi forrásokra hivatkozva


A Konvoj mintegy 30 katonai járművet tartalmaz,- nyilatkozta Abu Khairo, a lázadó Sziriai Szabad Hadsereg (FSA) egyik parancsnoka.

A török katonákat a Tahrir al-Sham nevezetű iszlamista szövetséges csoport kísérte és egy korábbi al-Kaida társszervezet, az al-Nusra Front. A konvoj, Szíria északnyugati részén lévő területeket foglalja el, amely a kurd YGP milicíák által ellenőrzött területeket mellett fekszik.

Törökország bejelentette,hogy katonai műveleteket fog folytatni Idlibben és környékén, a múlt hónapban Oroszországgal és Iránnal kötött megállapodás értelmében. Egy biztonságos zónát kívánnak létrehozni Észak-Szíria területén.

A idlibi katonai művelet, a Szíria elleni védekezésben részt vevő lázadó csoportokat is célozza, amelyeket Ankara tavaly kelet Szíriában indított az Iszlám Állam és a YPG ellen- Nyilatkozta Recep Tayyip Edrogan, török elnök.

Az Egyesült Államok által támogatott YPG kurd csoport átvette az irányítást Sziria északkeleti részének nagy része fölött. Törökország úgy tekint a YPG-re, mit a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) szeparatista szervezet egyik tagjára.
(mediafax.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS