2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Észak-Korea: felkelésre biztatnak?

2005. január 19. 12:50, utolsó frissítés: 12:50

Dél-Koreában olyan videofelvételeket hoztak nyilvánosságra, melyek állítólag az Észak-Koreában működõ ellenzék tevékenységérõl szólnak. A felvétel hitelességét illetően egyesek kételyeket támasztanak, lévén, hogy az országban feltételezhetőleg csak igen keveseknek van videokamerájuk. Mindazonáltal egyes észak-koreai menekülteknek sikerült beazonosítaniuk a felvétel helyszínét.

A képeken Kim Dzsong Il észak-koreai vezető egyenruhás képe látható, egy észak-koreai gyárépület falán. A képre valaki azt írta: "Le Kim Dzsong Illel! Keljünk föl, hogy kijussunk a diktatúrából." Egy másik plakáton felszólítják az ország lakosságát, hogy harcoljon a demokráciáért. Aki ilyet tesz Észak-Koreában, arra tárgyalás nélküli kivégzés vár.

Do Hi Jun, a felvételt közzétevő dél-koreai csoport vezetője arról számolt be: a 35 perces videofelvétel Hörjong északkeleti határvárosból származik, s több kézen át, Kínán keresztül jutott el Dél-Koreába. A dél-koreai aktivista nem árulta el, kik készítették a felvételt. (hírtv/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS