2020. október 21. szerdaOrsolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Montenegróban egyszerű a fegyvervásárlás

2017. augusztus 29. 12:48, utolsó frissítés: 12:48

Montenegróban már akár 50 euróért is lehet illegálisan fegyvert vásárolni, azonban háromezer euróig is terjedhet az ár. A választékban mintegy tizenötféle eszköz található – osztotta meg az információt a CdM.me montenegrói hírportál.

A portál közölte, hogy az ismeretlen eredetű fegyvereket gyilkosságoknál és más alvilági leszámolásnál használják a bűnözők, olyanok akiknek nincs is fegyvertartási engedélyük. A fegyverek között már házi készítésű pisztolyt is találtak, viszont a robbanószerek otthoni előállítása sokkal gyakoribb.
A CdM.me szerint az alvilági bűncselekményeket általában Szerbiából, Bosznia-Hercegovinából vagy a térség más országából érkező profi bérgyilkosok követik el. A korábbiakban a távcsöves puska volt a legnépszerűbb fegyver, azonban egyre gyakoribbá vált a robbanószerek vagy a pisztoly használata.

A portálnak nyilatkozó személy, aki kérte hogy személyazonosságát ne hozzák nyilvánosságra, elmondta, hogy információi szerint egy riasztópisztolyt már 50 euróért (körülbelül 200 lej), a Kalasnyikovként ismert AK-47-es gépkarabélyt 150-300 euróért (600 – 1200 lej), egy Glockot legfeljebb 1500 euróért (6 ezer lej), egy Magnum 357-est pedig 3000 euróért ( 12 ezer lej) lehet vásárolni a feketepiacon. Emellett lőszert és teljes felszerelést is lehet vásárolni robbanószerek gyártásához – osztotta meg a CdM.me

Az illegális fegyverek többnyire Albániából, Koszovóból, Bosznia-Hervegovinából és Szerbiából kerül Montenegróba, de az is előfordult, hogy az Adria-parti kis állam adta tovább a fegyvereket a szomszédos országokba. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS