2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Abbász győzött az exit poll szerint

2005. január 10. 09:58, utolsó frissítés: 09:58

Exit pollok szerint Mahmúd Abbász nyerte a vasárnapi palesztin elnökválasztásokat. A Fatah mozgalom jelöltje Palesztin Politikai Kutató és Megfigyelő Központ felmérése szerint 66,3%-al vezet. A választáson a szavazásra jogosult 1,8 millió palesztin legkevesebb 66 százaléka vett részt – közölte a palesztin Központi Választási Bizottság. A hivatalos végeredményt ma teszi közzé a bizottság Rámalláhban.

Tajíb Abderrahim, Abbász kampányfőnöke szerint a Fatah jelöltjének elsöprő győzelme a mozgalomnak a palesztin politikai színtéren betöltött domináns szerepéről és a választások bojkottjára felszólító Hamász radikális palesztin mozgalom valódi politikai súlyáról tanúskodik.

A Dzsihád radikális palesztin mozgalom, amely szintén bojkottálta az elnökválasztást, hangsúlyozta, hogy ugyanúgy tárgyal majd Mahmúd Abbásszal, mint a néhai Jasszer Arafat elnökkel és az Izrael elleni harc folytatására szólított fel.

Izrael még a választás előtt közölte, hogy Abbász győzelme esetén folytatni kívánja a párbeszédet a Palesztin Hatósággal, amennyiben ez utóbbi könyörtelen harcot kezd az erőszak ellen. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS