2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Terjed a gyermekkereskedelem a szökőár után

2005. január 07. 10:56, utolsó frissítés: 10:56

A thaiföldi kormány cáfolta azokat a híreket, miszerint tömegsírokba temetnék a katasztrófa külföldi áldozatait. Ugyanakkor olyan szóbeszéd kapott lábra, miszerint a szökőár után elharapozott a gyermekkereskedelem. Bár konkrét esetet még nem tudtak bizonyítani, Sri Lankán megtiltották az árvák örökbefogadását.

Az ázsiai szexpiacra szánják a szökőár után elrabolt árvákat – állítják az ENSZ szakemberei. A cunami 35 ezer gyermekáldozata szakadt el családjától Indonéziában, és további ezrek Srí Lankán.

A szigetországban számos menekültáborból tűntek el gyermekek, és a segélyszervezetek szerint fennáll annak a veszélye, hogy a Tamil szakadárok gyerekkatonákat akarnak belőlük faragni. Az Unicef állítja: a korábbi válsághelyzetekben a gyermekkereskedők habozás nélkül kihasználták a kaotikus viszonyokat.

Közben a világ vezető politikusai elfogadták, hogy csökkentsék a tengerrengés sújtotta ázsiai országok adósságait. A szökőár áldozatainak megsegítéséről tartott dzsakartai csúcstalálkozón azt is támogatták, hogy mielőbb építsék ki a térségben katasztrófa előrejelző rendszert, olyat, amilyen már működik a Csendes-óceán partjainál. (hírtv/radio.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS