2020. szeptember 24. csütörtökGellért, Mercédesz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Abbahagyják a kutatást: 144 ezer áldozat

2005. január 03. 12:56, utolsó frissítés: 13:14

Korai katasztrófa előrejelző rendszert kíván létrehozni Indonézia és a többi, szökőár-sújtotta ország – jelentette be az indonéz államfő. Az összesen 12 indiai-óceáni államot érintő természeti csapásnak eddig már több mint 144 ezer halálos áldozatát találták meg, de ennél jóval több lehet a halottak végleges száma.

Thaiföldön már a buddhista templomokba sem engedik be az embereket, mert a szentélyeket halottas házakká alakították át. Az eltűntek között több mint hétezer külföldit, köztük csaknem 3 ezer svédet tartanak számon, több magyart is keresnek.

Rövidesen abbahagyják a túlélők utáni kutatást a mentőalakulatok az indonéziai Szumátrán. Ottani tisztségviselők közölték: gyakorlatilag már nincs remény arra, hogy 7 nappal a pusztító földrengés és szökőár után még életben találjanak valakit.

Indonéziában trópusi eső, Srí Lankán pedig áradások nehezítik a segélyszállítmányok eljuttatását a rászorulókhoz – ebben a két országban vesztették el legtöbben életüket. Az ENSZ egy millió 800 ezer túlélő ellátását tartja fontosnak, akiket leginkább a különböző betegségek, éhínség és dehidratáció fenyegeti. Az ENSZ egészségügyi illetékesei szerint 50 ezer ember veszítheti életét különböző betegségekben. (radio.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS