2021. július 25. vasárnapKristóf
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Csökkent tavaly a Nagy-Britanniába bevándorlók száma

2017. május 25. 18:26, utolsó frissítés: 18:26

Jelentősen csökkent tavaly a nagy-britanniai bevándorlás, nem kis részben a közép-európai EU-országokból érkezők számának visszaesése miatt. A brit statisztikai hivatal (ONS) csütörtökön ismertetett becslése szerint a decemberrel zárult tizenkét hónapban nettó 248 ezer volt a tartós letelepülési szándékkal Nagy-Britanniába érkezők száma, 84 ezerrel kevesebb, mint 2015-ben.


Ez az első olyan becslés, amelyben szerepel a brit EU-tagságról tartott népszavazás utáni fél év. A tavaly júniusi referendumon a résztvevők szűk, 51,9 százalékos többsége arra voksolt, hogy az Egyesült Királyság lépjen ki az EU-ból.

A statisztikai hivatal csütörtöki adatai szerint az EU8-országokból - vagyis az Európai Unióba 2004-ben felvett nyolc közép- és kelet-európai tagállamból - tavaly az egy évvel korábbinál 25 ezerrel kevesebben, 48 ezren érkeztek, és 16 ezerrel többen, 43 ezren távoztak.

Az ONS hangsúlyozza, hogy a két adat különbségéből eredő nettó ötezer fős bevándorlás a legalacsonyabb az EU8-ak 2004-es EU-csatlakozása óta. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS