2020. szeptember 25. péntekEufrozina, Kende
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szigorítaná az uniós állampolgárok bevándorlását a brit Konzervatív Párt

2017. május 18. 15:15, utolsó frissítés: 15:15

A kormányzó brit Konzervatív Párt csütörtökön ismertetett választási programja szerint London a brit EU-tagság megszűnése után szigorítani kívánja az uniós állampolgárok bevándorlásának szabályozását.

A 88 oldalas dokumentum szerint az évenkénti nettó bevándorlás - amely a legutóbb vizsgált tizenkét hónapban 273 ezer fő volt - továbbra is "túl magas", ezért "fenntartható" szintekre kell csökkenteni.

A választási program szerint ez azt jelenti, hogy az éves nettó bevándorlás legfeljebb néhány tízezer fő legyen az elmúlt két évtizedre jellemző több százezer helyett.

Az EU-tagság megszűnésével "évtizedek óta először" lehetségessé válik, hogy a brit kormány ellenőrzése alá vonja az Európai Unióból érkező bevándorlást is. Ennek érdekében London olyan bevándorlási politikát kíván kialakítani, amely "csökkenti és szabályozza" az EU-országokból érkezők számát, ugyanakkor lehetővé teszi olyan szakképesítésű munkavállalók betelepülését, akikre a brit gazdaságnak szüksége van - áll a programban. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS